Goede doelen

De opbrengsten van de 22e editie van het Papageno Zomerconcert 2023 gaat naar het Papageno Huis in Laren en het Goois Natuurreservaat.

Over het Papageno huis in Laren

Het Papageno Huis Laren, een thuis voor jongeren met autisme. Om hen op weg te helpen en houvasten geven is het Papageno Huis  opgericht. Jongeren met autisme, gemiddeld 60 per week, kunnen daar terecht voor creatieve, sportieve en muzikale activiteiten, dagbesteding en werkervaring programma's. Bovendien zijn er in het huis appartementen waar 12 jongeren leren zo zelfstandig mogelijk te wonen. Er is altijd meer vraag dan aanbod van deze zorg en met uw steun zouden we nog meer kunnen doen. Steun ons en bezoek de website om u verder te informeren. 

Over de sponsoractie

Na 8 jaar zijn wij toe aan nieuwe stadsfietsen. Deze fietsen worden gebruikt door de ca 60 jongeren die wekelijks voor de diverse vormen van dagbesteding in huis komen. Het stelt ze in staat om, vaak met vrijwilligers, naar het dorp te fietsen en bijvoorbeeld een boodschap te doen of een ommetje te maken. Het zorgt voor zo veel mogelijk zelfstandigheid en dat is waar we bij Papageno voor gaan.

De huidige fietsen zijn de afgelopen 8 jaar intensief gebruikt, maar zijn na diverse herstelbeurten nu toch echt aan vervanging toe.  Deze fietsen staan net als de fietsen van de 12 bewoners in een stalling. Die eveneens aan vervanging toe is. Als wij nieuwe materialen kunnen kopen voor deze stalling kunnen vrijwilligers met enkele jongeren zorgen dat er weer een goede ruimte komt, die groot genoeg en afsluitbaar is. Met het kopen van een kaartje voor het zomerconcert lever je een bijdrage aan ons doel om jongeren mobiel te houden en om de fietsen weer netjes te kunnen stallen!

Papagenohuis Laren

Over het Goois Natuurreservaat

Logo Goois NatuurreservaatEen klein, maar bijzonder gevarieerd natuurgebied tussen het Gooimeer en Hollandsche Rading. Dat is het Goois Natuurreservaat. Al sinds 1932 zorgen wij voor deze unieke natuur. Je geniet bij ons van uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en historische akkers. Het thuis van vele zeldzame dieren en planten: reeën, marters en dassen, klokjesgentiaan, zonnedauw en dopheide… Wist je dat iedereen in het Gooi binnen tien minuten in één van onze gebieden is? Zoveel mooie natuur zo dicht bij huis is absoluut uniek in de randstad. Dat moeten we koesteren!

Over de sponsoractie

Wij willen dat iedereen in het Gooi van de natuur kan genieten. Daarom hebben we veel aandacht voor goede recreatieve voorzieningen. Echter kunnen wij niet alles uit eigen financiële middelen te realiseren. Steun van iedereen in het Gooi die de natuur en natuurrecreatie een warm hart toedraagt, is daarom hard nodig. Wij zijn dan ook heel blij dat Lions Club Blaricum Laren twee nieuwe picknicksets op de Tafelbergheide nabij de bekende Schaapskooi Blaricum wil sponsoren met de opbrengst van het Papageno Zomerconcert. De picknicksets zijn robuust uitgevoerd met een stalen frame en een houten zitting en tafelblad, geschikt voor decennialang gebruik. Zo zullen nog vele mensen uit het Gooi en daarbuiten even op adem kunnen komen tijdens hun wandeling of fietstocht en in alle rust kunnen genieten van het eeuwenoude Gooise heidelandschap!

Goois Natuurreservaat

Home Goede doelen