Veelgestelde vragen

Wat is het Papageno Zomerconcert (PZC)?

Ons Papageno Zomerconcert is een jaarlijks benefiet zomeravondconcert georganiseerd door de Lions Club Blaricum Laren op een bijzonder locatie: de vijver bij Rust Wat te Blaricum. Sinds begin deze eeuw vindt hier dit concert plaats in de zomerperiode (momenteel rond begin September). Zowel internationale als nationale artiesten alsook onze gasten / bezoekers beleven op het Papageno Zomerconcert een bijzondere avond in een sfeervolle en groene omgeving.

Wanneer is het Papageno Zomerconcert?

Het Papageno Zomerconcert vindt plaats op vrijdag 1 september 2023. De artiesten zijn bekend. Voor de editie 2023 bestaat deze uit Het Papageno huisorkest, Het Nederlands Filmorkest, Paul de Leeuw en Cor Bakker.

Wat is het tijdschema?

Een uitgebreid tijdschema met het complete programma staat vermeld op onze website: www.zomerconcert.nl De aanvangstijd van het programma is circa 18.30 uur en eindigt circa 22.15 uur in de avond.

Wat mag ik meenemen?

Petjes
Zonnebrand (max. 200 ml)
Non-professionele camera’s
Go Pro’s (zonder accessoires)
Aanstekers
Verrekijker

Wat mag ik niet meenemen?

Paraplu’s
Vuurwerk
Messen / wapens
Professionele camera’s (camera’s met verwisselbare lens)
Selfie-sticks
Muziekinstrumenten
Action camera-accessoires
Professionele videoapparatuur
Stoelen / bankjes / krukjes / klapstoeltjes
Opblaaskussens
Huisdieren
Glaswerk

Er zijn geen lockers aanwezig, dus we raden af grote tassen mee te nemen. Bij twijfelgevallen beslist de security aan de ingang of voorwerpen wel of niet mee naar binnen mogen. Zij hebben altijd het laatste woord.

Mogen plastic flesjes mee naar binnen?

Ja, dat mag.

Wat nou als het regent?

Paraplu’s mogen niet mee het terrein op. Wel zijn er eventueel bij de organisatie Poncho’s te koop. Dit in verband met de veiligheid en om het zicht voor alle bezoekers te waarborgen.

Mogen kinderen mee?

Vanzelfsprekend iedereen is welkom! Jongeren onder de 18 dienen begeleid te worden door een meerderjarige. Iedere bezoeker heeft een geldig toegangsbewijs nodig.

Tot hoe laat kan ik het terrein betreden?

Dit kan vanaf openingstijd (kijk voor de specifieke programma tijden op onze website www.zomerconcert.nl). Entree is doorlopend mogelijk tot aan het einde van het concert.

Geluid

Harde geluiden kunnen bijdragen aan gehoorschade. Het Papageno Zomerconcert houdt zich strikt aan de maximale geluidsnorm zoals deze door de Gemeente Blaricum wordt geëist. Naast het aantal decibel bepaalt ook de tijd dat je eraan blootgesteld wordt hoe schadelijk het geluid is. Wil je voorkomen dat gehoorschade chronisch wordt, draag dan gehoorbescherming. De beleving van muziek hoeft niet minder te zijn, als je goede oordoppen draagt.

Ik ben iets verloren. Waar moet ik zijn voor de gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen worden door de organisatie verzameld en overhandigd aan de reguliere kassa van het Papageno Zomerconcert bij de ingang.

Mijn vraag staat niet in deze lijst. Wat nu?

Als het antwoord op jouw vraag niet te vinden is op deze website, neem dan contact met ons op via info@zomerconcert.nl

Wat is het adres van het Papageno Zomerconcert?

Het adres is Schapendrift 79, 1261 HP te Blaricum.

Zijn er parkeerplekken aanwezig?

Indien u met de auto bent, zet uw navigatie op Eemnesserweg 29 te Blaricum en volg de instructies van de aanwezige verkeersregelaars voor toegang naar het toegewezen en nabijgelegen parkeerterrein. Volg te allen tijde de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Bestel een parkeerticket vooraf online. Zo ben je verzekerd van een parkeerplek. De parkeerkaart is in de voorverkoop voordeliger. Voorts zijn er geen andere parkeervoorzieningen in de buurt.

Wat is de route naar het Papageno Zomerconcert met de auto?

Vanuit de richting Utrecht/Almere:

Vanaf de A27 zowel richting Almere alsook Hilversum en neem de afrit 34 Eemnes/Laren. Zet uw navigatie op Eemnesserweg 29 te Blaricum en volg de instructies van de aanwezige verkeersregelaars voor toegang naar het toegewezen en nabijgelegen parkeerterrein.

Vanuit richting Amersfoort/Amsterdam:

Op de A1 neem je afrit A27 richting Almere. Neem de afrit 34 Eemnes/Laren. Zet uw navigatie op Eemnesserweg 29 te Blaricum en volg de instructies van de aanwezige verkeersregelaars voor toegang naar het toegewezen en nabijgelegen parkeerterrein.

Is het Papageno Zomerconcert bereikbaar met openbaar vervoer?

Ja, het Papageno Zomerconcert is goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Halte Blaricum Torenlaan. Vervolgens is het circa 10 minuten lopen naar de locatie Rust Wat. Kijk op ns.nl en 9292.nl voor de actuele reisinformatie.

Rijden er pendelbussen vanaf diverse locaties Station naar het Papageno Zomerconcert?

Helaas, er rijden geen pendelbussen tussen de openbaar vervoer locaties en de concert locatie.

Is er een Kiss & Ride aanwezig?

Ja, hier kun je mensen ophalen en afzetten. De Kiss & Ride is gevestigd aan de Schapendrift tegenover het Tolhuis. Volg de borden ‘Kiss & Ride’.

Kan een taxi mij afzetten bij het terrein?

Ja, een taxi kan bezoekers afzetten bij de Kiss & Ride.

Is er een fietsenstalling aanwezig?

Ja, deze is aanwezig. We raden buurtbewoners aan zoveel mogelijk op de fiets te komen. Je hebt geen last van files, je stalt uw fiets gratis op loopafstand van het terrein. Het is bovendien ook nog milieuvriendelijk.

Overnachten in de omgeving?

Op zoek naar een hotel in de omgeving? We kunnen u het Hotel Bellevue te Blaricum van harte aanbevelen. De website is www.bellevueblaricum.nl

Waar kan ik tickets bestellen?

Kaarten voor het Papageno Zomerconcert zijn alleen verkrijgbaar via onze officiële website: www.zomerconcert.nl

Welke tickets zijn er verkrijgbaar?

Er zijn twee soorten tickets beschikbaar. De Reguliere ticket en de Early Bird ticket. Bij de laatste zorgen wij ervoor dat u de best beschikbare plaatsen krijgt en is inclusief een extra donatie van 7,50 euro aan het goede doel.

Restitutie concert tickets

Indien het concert als gevolg van de weersomstandigheden geen doorgang vindt wordt de toegangsprijs niet gerestitueerd of wordt het concert niet verplaatst. De toegangsprijs wordt dan geheel besteed na aftrek van kosten aan het ideëel doel van het concert. Restitutie vindt nimmer plaats. 

Ik heb een andere vraag over tickets:

Staat het antwoord op jouw vraag over tickets niet op deze pagina? Neem dan contact met ons op via info@zomerconcert.nl of via de Customer Support Afdeling van Eventix.

Is er catering aanwezig?

Natuurlijk zijn er op terrein van het Papageno Zomerconcert voldoende eet- en drinkgelegenheden aanwezig. Er is oa een foodtruck van Mrs Italy aanwezig en leden van het papgeno Huis Laren en de Lions Club Blaricum Laren gaan u met plezier de diverse spijzen en dranken verstrekken.  

Wat zit er exact in de Picknickmand ?

Inhoud Picknick mand:

Een combinatie van drank en spijs.

Een fles wijn (rood of wit) en een combinatie van blokjes kaas, nootjes, olijven en zoutjes.

Is er een mindervaliden parkeerplaats?

Een mindervalide bezoeker kunnen zich vooraf aanmelden bij de Organisatie via info@zomerconcert.nl Hiermee gaan wij ervoor zorgen dat je een plaats krijgt zonder trappen te lopen en dat je bij de Hoofdingang bij Rust Wat kan worden afgezet. De auto zelf dient wel op onze Parkeerplaats (kruispunt Schapendrift / Eemnesserweg) te worden neergezet.

Betalen met PIN

Bij de foodtruck en bar kan alleen worden betaald met PZC MUNTEN. Deze munten kunt u bij de organisatie aanschaffen. U kunt deze PZC MUNTEN aanschaffen met cash geld en/of met een PIN transactie betalen.

Geen alcohol onder de 18

Op het Papageno Zomerconcert zal er streng op worden toegezien dat er aan bezoekers onder de 18 geen drank wordt geschonken. Minderjarigen vanaf 18 jaar kunnen op het terrein op vertoon van hun legitimatie een polsbandje halen waarmee zij gerechtigd zijn om alcohol te drinken. Bij twijfel zal ook door barpersoneel om legitimatie worden gevraagd.

Home FAQ